Afdrukken

Les Rigoleaux Live op Omrop Fryslan TV

Geschreven door Pianist op .

Op vrijdagmiddag 10 juni trad Les Rigoleaux live op tijdens de uitzending van Noardewijn Live op Omrop Fryslan. Les Rigoleaux is het amateur koor in Joure waarvan ik al bijna 10 jaar de vaste pianist van.

Op optreden was opgedeeld in drie stukken. Later volgen links naar deze verschillende optredens.

 

Afdrukken

Voorspeeldag 2016

Geschreven door Pianist op .

Afgelopen zondag was de jaarlijkse voorspeeldag van de cursisten. Het was erg gezellig met een gevarieerd programma waarbij natuurlijk bekende pianostukken van Chopin, Schubert, Ravel en Rachaninoff voorbij kwamen. Maar ook moderne liedjes uit bijvoorbeeld de Disneyfilm Frozen werden gespeeld. In totaal verzorgden 36 cursisten en Masako 48 optredens.

Een leuke trend is dat steeds meer cursisten met anderen optreden. Niet alleen op de piano (zelfs met 6 handen) maar ook met fluit, cello, saxofoon en zang.

Iedereen hartelijk bedankt voor zijn inzet en tot volgend jaar.  

Voorspeeldag 2016 groepfoto jeugd

Voorspeeldag 2016 groepsfoto volwassenen

 

 

 

Afdrukken

Benefiet zorgboederij BoerenBlij

Geschreven door Pianist op .

HASKERHORNE – De dagen voor kerst werden op BoerenBlij afgelopen week omlijst met muzikale klanken.

Bron: Joustercourant on-line van 29 december 2015: Masako Otsuka speelt vier dagen op de vleugel van BoerenBlij.

Masako Otsuka, pianolerares in Joure, heeft samen met haar leerlingen en leden van het koor Les Rigolaux iedere middag van 14.30 tot 16.00 uur in het voorhuis van BoerenBlij een benefiet concert gegeven. Dit alles mede mogelijk gemaakt door de Rotery Club Joure.

Na een sfeervolle ochtend en het kerstdiner hoorden de bezoekers van BoerenBlij pianomuziek vanuit het voorhuis klinken. Dat maakt nieuwsgierig. Van maandag 21 december tot en met donderdag 24 december speelde Masako samen met haar leerlingen de sterren van de hemel.

Voor de leerlingen van Masako een goede gelegenheid om voor publiek te kunnen spelen, voor de bezoekers van BoerenBlij een mooie gelegenheid om te luisteren naar klassieke muziek van Beethoven en Chopin en natuurlijk kerstliederen gezongen door het koor.

   

 

 

 

Afdrukken

Muziekles in jeugd versterkt hersenverbindingen

Geschreven door Pianist op .

Op de website Nu.nl stond een interessant artikel. Het blijkt uit onderzoek dat mensen die vanaf jonge leeftijd muziekles hebben gevolgd, op latere leeftijd beter ontwikkelde hersenverbindingen hebben.

Als muzikanten voor hun zevende levensjaar zijn gestart met muziekles, hebben ze betere connecties tussen hersengebieden die van invloed zijn op de motoriek van het lichaam. Hoe jonger ze zijn begonnen, hoe sterker deze verbindingen op latere leeftijd zijn.

Het artikel is hier te lezen.

Een interview met professor Virginia Penhune, die het onderzoek uitvoerde, staat op de website van de Concordia University. 

Meer artikelen...